به گزارش شهرآرانیوز «سهم مشهد از هوای پاک در سالی که گذشت، ۲۶ روز بوده است.»
این آماری است که مسئول مرکز پایش آلایندههای زیستمحیطی شهرمان اعلام میکند. اگر این آمار را کنار ثبت چهارده روز هوای پاک در سال۱۴۰۰ بگذاریم، قطعا افزایش روزهای پاک برایمان چشمگیر خواهد بود. اما ماجرا زمانی نگرانکننده میشود که پای آمار سال۱۴۰۱ به میان میآید که مشهد ۳۷روز هوای پاک داشت. به گفته رضا اسماعیلی، مقایسه آمار کیفیت هوا در سال گذشته به نسبت سال۱۴۰۱ نشان میدهد که مشهد تا حدودی آلودهتر شده؛ زیرا تعداد روزهای با هوای پاک کاهش و روزهای ناسالم افزایش یافته است.
وی در گفتگو با شهرآرا، با بیان اینکه بهطورکلی مشهد طبق آمار در سال گذشته ۷ درصد هوای پاک داشته است که این میزان در سال۱۴۰۱ معادل ۱۰درصد بوده است، اظهار کرد: مقایسه غلظت آلایندهها نیز حاکی از افزایش غلظت ذرات معلق در هوای شهر طی سال گذشته نسبت به سال۱۴۰۱ است.
پژوهشگر حوزه محیط زیست شهری اضافه کرد: غلظت سالانه ذرات معلق pm۲.۵، ۱۴درصد و ذرات pm۱۰، ۲.۵درصد افزایش یافته است که ممکن است ناشی از خشکسالی فراگیر منطقه و افزایش تعداد روزهای همراه با گردوغبار باشد.
وی آلاینده اصلی هوای شهر مشهد را همچنان ذرات معلق pm۲.۵ بیان کرد و ادامه داد: در سال گذشته، غلظت این آلاینده در ۱۸۶ ساعت بیش از صد میکروگرم بر مترمکعب بوده است، اما این آمار در سال۱۴۰۱، تنها ۶۹ ساعت ثبت شده است که بیانگر تداوم و پایداری طولانیتر آلودگی هوای مشهد است، درحالیکه سطح سلامت برای این آلاینده ۳۵ میکروگرم بر مترمکعب در ۲۴ ساعت تعریف شده است.
صحبتهای اسماعیلی فقط به آمار و ارقام تعداد روزهای پاک و ناسالم خلاصه نشد و به این نکته اشاره کرد که پردازش آمار و ارقام دادههای ایستگاه هواشناسی مشهد حاکی از آن است که فراوانی پدیده گردوغبار در سال گذشته، ۲۰درصد نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش یافته است.
وی ۶دیماه سال گذشته را آلودهترین روز هوای مشهد خواند که تحتتأثیر توده گردوغبار بوده است و افزود: پاکترین هوای شهر نیز مربوط به ۲۷اردیبهشتماه سال گذشته بود.
مسئول مرکز پایش آلایندههای زیستمحیطی مشهد درباره گازهای آلاینده هوا، با اشاره به اینکه مونوکسیدکربن و دیاکسیدگوگرد در سال گذشته نسبت به سال۱۴۰۱ اندکی کاهش یافته است، گفت: باوجوداین مقادیر سالانه دیاکسیدنیتروژن بهطور معناداری افزایش یافته است.